Leivoin omenapiirakan tällä viikolla työkaveriltani saamista omenoista. Olen aiemminkin tehnyt samalla ohjeella, mutta tällä kertaa tuli erityisen hyvää joten ajattelin jakaa ohjeen teidänkin kanssa. Alkuperäinen ohje löytyy Hellapoliisin sivuilta. Tämä on puolitettu ohje, josta tulee sopiva määrä taikinaa tavalliseen pyöreään piirakkavuokaan. Tupla-annoksesta pitäisi riittää pellilliseen.
Ohje:
2 munaa
1,5 dl sokeria
Reilu 2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
50g voita/margariinia sulatettuna
Omenoita viipaleina
Sokeria
Kanelia
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne sokeri-munavaahdon sekaan. Lisää maito ja voi. Kaada taikina voideltuun vuokaan. Laita taikinan päälle omenaviipaleita oman maun mukaan. Ripottele lopuksi sokeria ja kanelia päälle.
Paista uunissa 225C asteessa uunin keskitasolla n. 15min.
Nauti vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera hyvässä seurassa :)
//Noora
Ohje:
2 munaa
1,5 dl sokeria
Reilu 2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
50g voita/margariinia sulatettuna
Omenoita viipaleina
Sokeria
Kanelia
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne sokeri-munavaahdon sekaan. Lisää maito ja voi. Kaada taikina voideltuun vuokaan. Laita taikinan päälle omenaviipaleita oman maun mukaan. Ripottele lopuksi sokeria ja kanelia päälle.
Paista uunissa 225C asteessa uunin keskitasolla n. 15min.
Nauti vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera hyvässä seurassa :)
//Noora
nam,,ompa hyvän näköistä,,,ja ei makukaan varmaan hassumpi ;)) +++äiti+++
VastaaPoista