perjantai 9. marraskuuta 2012

Karnaluks

Karnaluks on käsityötarvikkeiden tukkuliike Tallinnassa, jossa hinnat eivät päätä huimaa! Viime viikonlopun reissu oli muistaakseni neljäs kerta kun Karnaluksissa käyn. Varoituksen sanana voin sanoa että yhtäkään kertaa en ole sieltä tyhjin käsin kotiin tullut, ostettavaa nimittäin riittäisi vaikka ja kuinka ;)Karnaluksista tosiaan löytyy kaikkea mitä vain kuvitella saattaa ja tavaraahan on paljon. Koukkuja, puikkoja, vetoketjuja, helmiä, korun osia, nappeja, lankoja, huovutusvillaa, kankaita - tässä nyt muutamia esimerkkejä Karnaluksin suuren suuresta valikoimasta.Karnaluksissa käymiseen kannattaa varata hyvin aikaa - itse olen saanut joka kerralla vähintään kaksi tuntia siellä aikaa kulutettua. Suosittelen myös miettimään jonkinlaista ostoslistaa etukäteen. Etenkin lankoja on niin mieletön määrä että on hyvä jos tietää suurin piirtein edes minkälaista etsii (Karnaluksissahan on myös hyvä valikoima Novitan lankoja joista ainakin osa oli edullisempia kuin suomessa). Aikaa kuluu myös kassalla sillä jokainen tuote naputellaan yksitellen tietokoneelle ja esimerkiksi nappeja ja helmiä laskiessa myyjällä kuluu myös ymmärrettävästi aikaa. Ajan lisäksi Karnaluksiin täytyy varata myös käteistä rahaa, sillä korttiosto mahdollisuutta ei Karnaluksissa ole.


 Karnaluksiin on helppo löytää, satamasta matkaa tulee noin 2,5km. Päiväristeilyllä olemme menneet matkan taksilla, mutta nyt viimeisimmällä reissulla kävelimme hotellilta paikan päälle. Kävellen helpoin reitti ensimmäistä kertaa Karnaluksiin menevälle on kävellä Tallinnan keskustasta Tartu maantielle (tie joka lähtee Stockmannilta) josta Karnaluksiin on matkaa enää noin ½ km. Karnaluks sijaitsee Valge maja nimisessä talossa, joka on helppo tunnistaa. Talo on nimensä mukaisesti valkoinen ja seinässä on iso punainen teksti jossa lukee Valge Maja. Karnaluksiin mennään sisään K.A. Hermannin tien puolelta (ovessa on vain pieni kyltti jossa lukee Karnaluks). Karnaluks sijaitsee talon toisessa kerroksessa. Ovikelloa soittamalla pääset sisään käsityötarvikeparatiisiin.


Osoite: 
K.A. Hermanni 1, 10121 Tallinna (2krs. ?)
Aukioloajat: 
Ma-pe klo: 9.00-17.00
La klo: 9.00-15.00

Oletteko te käyneet Karnaluksissa? 
//Noora

2 kommenttia:

  1. Kannattaa ehdottomasti suunnata Tallinnaan ja etenkin Karnaluksiin! Et varmasti pety ;) siellä on kaikkea ja vähän lisää!

    VastaaPoista