tiistai 2. heinäkuuta 2013

DIY kuormalavasohva


Teimme viime viikolla takapihallemme uuden sohvan kuormalavoista. Alunperin ajatuksena oli tehdä suurempi kulmasohva, mutta tilan ollessa aika pieni totesimme pienen sohvan sopivan siihen paremmin. Hankimme kaksi isoa kuormalavaa (120cm x 60cm), jotka maalasimme valkoisiksi. Maalia kului aika reippaasti, sillä kuormalavan sai maalata kahteen kertaan jotta siitä todella tuli valkoinen. Ensimmäisen kerroksen jälkeen ei juuri ollut puun väri miksikään muuttunut. Toinen kerros kuitenkin toi halutun lopputuloksen. Vajaa litran maali riitti aika hyvin kahteen kerrokseen. Tosin maalasimme vain näkyvät osat toisella kerralla ja ensimmäiselläkin kerralla jätimme osan keskiosista maalaamatta.


Maali kuivui vuorokauden ennen kuin pääsimme jatkamaan sohvaa. Hankimme Ikeasta kuusi pyörää lavojen alle, jotta sen liikuttaminen olisi helpompaa. Päätimme kuitenkin laittaa vain viisi pyörää (neljä kulmiin ja yksi keskelle lavaa) jotta sohva olisi edestä paremman näköinen. Pyörissä on lukot, mutta ne eivät pidä kyllä sohvaa yhtään paikallaan vaikka muuten hyvin toimivatkin. Ostimme lisäksi jatkettavaan lasten sänkyyn sopivan patjan (130cm x 60cm) johon ompelin päällisen. Patjan mukana tuli kaksi jatkopalaa, joista toisesta ompelin sohvalle selkänojan. Vielä muutama tyyny ja iltapäivien lukupaikka on valmis!

Mitä pidät? Oletko sinä tehnyt jotain kuormalavoista?

//Noora

2 kommenttia:

  1. Onpa ihana! Tuollainen sopisi meidänkin parvekkeelle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Siitä vain lavoja keräilemään ja sohvaa kasaamaan ;) Netti on kyllä pullollaan kaikkea ihanaa mitä kuormalavoista voisi tehdä! Ehkä tämä sohva saa kuitenkin nyt täyttää kuormalavojen kiintiön meidän kodissa ;)

      Poista