sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Virkattua


Tällä kertaa koukulle on enemmänkin töitä, nimittäin kahden maton verran. Näin Pinterestissä joskus taannoin kuvan kirkkaasta virkatusta matosta, joka olikin sitten jo pakko päästä itsekin toteuttamaan. Väriksi valikoitui tämän hetken lempiväri - mintunvihreä. Ostin trikookudetta n. 5kg, toivotaan että se riittää kahteen mattoon. Ohjeena olen käyttänyt Kauhavan kangasaitan Aura-maton ohjetta. Trikoo-/ ontelokuteella virkkaus on kyllä niin palkitsevaa kun tuntuu että ihan hetkessä on jo puoli työtä valmiina! Laitan lisää kuvia kunhan matot valmistuvat, mahdollisimman pian toivottavasti.

//Noora

4 kommenttia:

 1. Hei! Tää saattaa kuullostaa tyhmältä, mut mistä tommosta trikookudetta voi ostaa :D? Oon selaillut paria nettikauppaan, mutta niissä tuntuu olevan vaan sellasia pieniä ja ohuita virkkuulankoja. Voi olla että oon tutkinut vaan huonosti, mutta olen ite ihan alottelija virkkauksessa, niin aattelin punastuen kysyä :D

  - Elli / the Koti Kolo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän tyhmiä kysymyksiä olekaan! Itse olen ostanut kuteen Helsingin Oulunkylässä olevasta Lankamaailmasta. Joskus olen hakenut myös Espoon Menitasta kuteita. Netistä en ole itse tilannut, mutta nopeasti kun vilkaisin niin ainakin kudekauppa.fi ja texomer.com ainakin myyvät trikookudetta. Trikookuteen lisäksi on ontelokudetta joka on tasaisempaa kuin trikookude. Eli työstäkin tulee tasaisempi ontelokuteella virkatessa. Netistä tilatessa kannattaa kuitenkin vilkaista postimaksut, sillä kude-vyyhdit ovat usein aika painavia ja työstä riippuen sitä usein meneekin aika paljon. Mutta kannattaa käydä lankakaupoista kysäisemässä josko löytyisi, jollei ole mahdollisuutta Helsingistä tai Espoosta käydä hakemassa :) Virkkaus-iloa ;)

   Poista
 2. Näyttää herkulliselta. Tuo sävy on kyllä kaunis, tulee minttujäätelö mieleen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain - sävy on kyllä ihana kevättä ja kesää odotellessa, piristää joka kertaa kun jatkaa maton virkkausta :) Minttujäätelökin kyllä maistuu, täytyykin sitten mattojen kunniaksi sitä ostaa kunhan valmiiksi tulevat ;) Kiva kun jätit kommentin!

   Poista