Ostimme viime viikolla grillin ja viikonloppuna kun saimme yövieraita päätimme pistää pienimuotoiset grillijuhlat pystyyn. Päädyimme grillailemaan kana- ja kasvisvartaita. Kanavartaisiin löysin kivan ohjeen Ruokasuosikit - grilliruoat kirjasta jonka ostin joku aika sitten Kierrätyskeskuksesta eurolla. Vihdoinkin alkaneen kesän kunniaksi ajattelin kirjoittaa ohjeen tännekin ylös jos sieltä vaikka löytyisi joku innokas grillaaja. Koko porukka, 1v5kk ikäisestä lähtien tykkäsi näistä kanavartaista joten uskallan suositella näitä :) Mukailimme ohjetta jonkun verran joten kirjoitan ohjeen niin kuin me sen teimme.
Tuliset Italialaiset kanavartaat
800g kanan filéepihvejä n.2,5cm paloiksi leikattuna
1,25dl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu ja hienoksi raastettu kuori
2 valkosipulin kynttä hienoksi pilkottuna
1 punainen chili pieneksi pilkottuna
mintun lehtiä pieneksi revittynä
suolaa, pippuria ja yrttimaustetta
Aseta kanapalat laakeaan astiaan. Sekoita oliiviöljy, sitruunan kuori ja mehu, valkosipuli, chili ja minttu pieneen astiaan ja sekoita hyvin. Lisää mausteita oman maun mukaan. Kaada seos kanapalojen päälle ja hämmennä hieman. Peitä astia kelmulla ja nosta jääkaappiin maustumaan enintään 8 tunniksi (meillä oli n. 5 tuntia). Maustumisen jälkeen pujota kanapalat liotettuihin vartaisiin ja ota marinadi talteen. Grillaa kanat keskilämpöisessä grillissä usein käännellen ja marinadilla sivellen kunnes kanat ovat kypsiä.
Kanavartaiden lisäksi meillä oli tosiaan kasvisvartaita joissa oli keltaista, punaista ja vihreää paprikaa, ananasta, kesäkurpitsaa ja miniluumutomaatteja. Sivelimme marinadia myös kasvisvartaiden päälle grillatessa. Tällä määrällä sai nelihenkinen seurue vatsansa täyteen helposti ja illaksikin jäi vielä kasvivartaita. Nyt kaikki grillailemaan ;)
//Noora
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti